Envíos recientes

  • Análisis y prospectiva de las prácticas de logísticas de transporte en Brasil y Colombia para la exportación agroindustrial 

    Rodriguez Gámez, Jaime Enrique; Jaime Parra, Aura Tatiana (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Ciencias y Tecnologías, 2024-01-18)
    The initial purpose of this paper is to highlight the relevance of logistics and transportation in agribusiness export operations, focusing on Brazil's progress in these aspects. A fundamental aspect of this paper and of ...
  • Alternativa para reducir los costos de producción en alimento para gallinas ponedoras en comunidades indígenas del municipio de Puerto Gaitán beneficiadas por la fundación pervivir (La Fazenda) 

    Chacon Baron, Ever Dorley (Universidad Santo TomásPregrado Administración de EmpresasFacultad de Administración de Empresas, 2023-10-19)
    This study had its origin in the high costs of feeding laying hens, which raise the price of eggs, putting barriers to their commercialization, therefore the research focused on determining the best alternative to mitigate ...
  • Estudio técnico de dos tipos distintos de suplementos alimenticios versus pastoreo tradicional en ganado bovino 

    Sabogal Cobos, Esteban; Torres Alvarez, Juan Camilo (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2023-10-05)
    This degree work addresses the problems of ranchers regarding the feeding of cattle in areas such as the eastern plains, since this depends almost exclusively on the quality of the pastures, and these have certain productivity ...
  • Plan de negocio para ceba de ganado Brahman comercial en la hacienda “Berlín” en el municipio de Acacías, Meta. 

    Sepulveda Parrado, Luis Fernando; Suarez Correa, Sergio Esteban (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2023-06-17)
    One of the fundamental foods in the human diet is red meat or beef. The Bovine Meat sector is mainly made up of three links: primary production (which takes place on the properties or farms), slaughterhouses (processing ...
  • Estudio de caso: Frutas Y Verduras Perez Marin 

    Vera Marin, Maria Isabel; Triana, Maria Camila (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2023-05-31)
    Every improvement plan is a teamwork methodology to achieve the objectives and goals proposed, for this, the action plan must be defined, identifying the problem or problems to be improved, the actions to be carried out, ...
  • Estudio de caso: Pañalera y Variedades YANE 

    Vargas Gómez, Santiago (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2023-05-29)
    The analysis of the company Pañalera y Variedades Yane was divided into five modules to evaluate different aspects of the company. In the Marketing Management module, the company's situation was analyzed in terms of its ...
  • Estudio de caso: EON Group S.A 

    Carvajal Carvajal, Ludi Marelbis; Villamizar Rojas, Nelson Fabian (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2023-05-29)
    Companies in general must have a correct and coordinated development in each of their functional areas, this allows them to execute their activities efficiently and control different adversities th|at can obstruct their ...
  • Estudio de caso: Lacky Luck Company S.A.S 

    Olarte Ardila, Nirban Heliberto; González Jerez, Fausto (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2023-05-09)
    It can be seen that during the development of this activity, importance has been given to collective thinking within the company, which is focused on the cognitive aspect. These common ideas are reflected in the attitudes, ...
  • Planificación de un sistema de producción y comercialización de 10 hectáreas de limón tahiti en la finca Kamaway, Municipio de San Martín de los Llanos, Departamento del Meta 

    Ortiz Garzón, Leonardo Alfonso (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022-12)
  • Emprendimiento Quesera La Cantina 

    Chiue Caro, Leonardo; Hidalgo Garcia, Jean Carlos (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2023-03-31)
    This degree work is an exhibition of the Spin Off model of the Quesera La Cantina enterprise, which emerged as a business initiative of the students Jean Carlos Hidalgo García and Leonardo Chicue Caro during their years ...
  • Estudio de prefactibilidad para el montaje de una planta deshidratadora de ají en la Asociación Capsicum San José, Cocorná Antioquia. 

    Duque Ramírez, Edilson Eduardo; Rivera Herrera, Gleidy María (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022-12-06)
    The present work proposes a pre-feasibility study of a hot pepper dehydration plant in the CAPSICUM San José producer association located in the east of the department of Antioquia. This study is going to be carried out ...
  • Planeación estratégica de la empresa comercializadora agricola san alejo 

    Bermúdez Martínez, Angela Lorena; Ferreira Rueda, Carlos Andrés (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022-11-23)
    In the present work, the development of a strategic planning model was focused, product of a previous analysis of the environment in which the agricultural products marketing company Agricola San Alejo operates, where the ...
  • Plan de mejora para la empresa Avícola los Cámbulos S.A 

    Quiroz Vásquez, Sarai (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022-11-15)
  • Análisis de Viabilidad para la Creación de una Empresa Productora y Comercializadora de Carne Bovina 

    Montilla Chilito, Yamileth (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022-09-26)
  • Plan de negocios para crear RICE UP S.A.S 

    Parales Silva, Omar Andrés; Bahamon Hernandez, Tatiana Andrea (Universidad Santo TomásPregrado Administración de EmpresasFacultad de Administración de Empresas, 2022-09-08)
    For Colombians, rice is one of the main foods in their diet; In the country, rice occupies the first place in terms of economic value among semi-annual crops, and precisely Colombia is the second rice-producing country in ...
  • Plan estratégico en la empresa Supercarnes Jeremías SAS en la ciudad de Bucaramanga, Santander 

    Guio Vargas, Luis Felipe; Gamboa Villamizar, Ana Gisela (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022-08-24)
    According to (Vázquez, 2014) strategic planning is important for the proper functioning of an organization, since it allows to have a clear vision for the future of the company, therefore, to have a sense of belonging and ...
  • Acciones claves para la activación de un SIAL de la arepa santandereana en el Área Metropolitana de Bucaramanga 

    Montesino Rincón, Sandra Milena (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022-07-28)
    From the perspective of localized agri-food systems, SIAL, the specific resources of the territories can be revalued and thus promote rural development and territorial management supported by collective action that it ...
  • Estrategias para potencializar el eslabón de producción cárnico porcino en el municipio de Barrancabermeja 

    Ordóñez Olivares, Hermes (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022)
    Pork consumption grows rapidly worldwide which allows that producing farms be created to satisfy the market. However not all of them reach adequate productivity and competitiveness levels to compete such as farms located ...
  • Diagnóstico socio-empresarial de los productores de Trucha Oncorhynchus Mykiss en el municipio de Mutiscua - Norte de Santander 

    Jacome Sandoval, Juan Fernando (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022)
    This research was carried out with the purpose of making a socio-business situational diagnosis of the producers of Oncorhynchus mykiss trout in the Municipality of Mutiscua - Norte de Santander, to achieve this end, a ...
  • Plan de negocios creacion de Empresa SARAYU 

    Murcia Salamanca, Jenny Lilian (Universidad Santo TomásPregrado Administración de Empresas AgropecuariasFacultad de Administración de Empresas Agropecuarias, 2022-07-13)
    SAraYu proposes a business plan for microenterprises, whose purpose is to promote urban agriculture in spaces within houses or apartments, through a portfolio of competitive products and services that achieve social impact ...

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