2025-02-052025-02-05http://hdl.handle.net/11634/64702This article aims to communicate the results to determine the feasibility of designing a system for the production of export quality beef from Angus low-line cattle in the department of Meta. For it, it is necessary to make a brief observation of five elements such as: meat production systems bovine in South American countries in the sector such as Argentina, Brazil and Uruguay, likewise identify the main socio-economic aspects of local meat market, parallel to it describing the main features of low-line Angus cattle and the meat that can be obtained by implementing of the same, furthermore describe some organizational aspects required for the implementation of other cattle's exploitation as is the semi-stabling and finally through the corresponding financial analysis will determine the viability of the meat production system from such cattle.El presente artículo busca comunicar los resultados obtenidos al determinar la factibilidad de diseñar un sistema para la producción de carne tipo exportación a partir de la mini raza de ganado Angus en el departamento del Meta. Para esto se hace necesario observar brevemente cinco elementos: los sistemas de producción cárnica bovina de países suramericanos potencia en el sector como lo son Argentina, Brasil y Uruguay, identificación de los principales aspectos socioeconómicos del mercado cárnico a nivel local, descripción de las principales características del ganado Mini Angus y la carne que puede ser obtenida mediante el aprovechamiento de la raza, descripción de algunos aspectos organizacionales requeridos para la implementación de otro tipo de explotación ganadera como lo es el de semiestabulación y, finalmente, mediante el correspondiente análisis financiero, determinación de la viabilidad del sistema de producción de carne a partir de este tipo de ganado.application/pdfDerechos de autor 2014 David Orlando Cabra Ramírezhttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0livestockMini AngusMeta departmentEnvironmental contaminationCompetitivenesssemi-stablingefficiencyganadoMini Angusdepartamento del Metacontaminación ambientalcompetitividadsemiestabulacióneficienciaFeasibility Study for Production of Meat from Mini Angus under a System of Semi-Stabling In Villavicencio, MetaEstudio de factibilidad para producción de carne a partir de mini angus bajo un sistema de semiestabulación en Villavicencio, Metainfo:eu-repo/semantics/article